B-shore

Logo Witteveen+BosB-shore is een innovatief en duurzaam concept waarmee de ontwikkeling van natuurvriendelijke oevers wordt bevorderd. Groeiende vegetatie moet beschermd worden tegen golven, stroming, begrazing en vertrapping.

Duurzame en natuurvriendelijke oeverbescherming

B-Shore staat voor Biodegradable Shoreline protection. De biologisch afbreekbare mat bestaat uit draadvormige elementen, GC’s. Deze GC´s zijn gemaakt van een biocomposiet dat bestaat uit hennepvezel, kalk en polymelkzuur.

 

De GC-mat heeft een open structuur en remt golven en stroming. Planten kunnen wortelen en groeien, vissen komen fourageren en paaien en vertrapping van jonge plantjes door ganzen is niet mogelijk. Herbeplanting is dus niet nodig en de GC-mat is onderhoudsvrij.

GC's lang de oeverInstelbaar proces

Het materiaal composteert langzaam in natuurvriendelijke stoffen en dit proces is instelbaar. Een stevig begroeide oever met een betere leefomgeving voor planten en dieren is het resultaat. B-shore scoort hoog op de CO-2 ladder en is met het cradle-to-cradle karakter een duurzame oplossing met toekomstperspectief. 

 

Groeiende vegetatie moet beschermd worden tegen golven, stroming, begrazing en vertrapping. Bestaande tijdelijke oeverbescherming vraagt veel en vaak milieuonvriendelijk materiaal, verwijdering ervan is duur en verstoort de net ontwikkelde natuur. Witteveen+Bos en Anome Projects ontwikkelden daarom een milieuvriendelijk alternatief.

Artic multimedia heeft in opdracht van Witteveen+Bos een informatieve film gemaakt over B-Shore, dat als project is genomineerd voor De Vernufteling 2010

B-Shore informatiefilm

Artic ontwikkelde voor Witteveen+Bos een informatiefilm over het project B-Shore. Het project is tevens genomineerd voor de 'Vernufteling 2010' award.
Klik op het 'play' knopje hier links om de film te bekijken.

Illustraties B-Shore
Artic portfolio Overzicht portfolio