Boat Conveyor

Logo Witteveen+BosSinds jaar en dag hebben boten voorzieningen nodig om obstakels en niveauverschillen in vaarwegen te passeren. Daarvoor zijn veel oplossingen gerealiseerd in de vorm van bijvoorbeeld schutsluizen en scheepsliften. Deze zijn over het algemeen bijzonder kostbaar in zowel aanleg als bediening en onderhoud. De maatschappij vraagt om goedkopere, innovatieve oplossingen. Witteveen+Bos heeft dit gebrek aan eenvoudige voorzieningen opgepakt en na gedegen onderzoek de Boat Conveyor ontwikkeld. Deze energieneutrale constructie verplaatst boten met een maximale lengte van twintig meter over en langs obstakels met elke denkbare lengte en hoogte. Innovatief is de volautomatische, energieneutrale constructie die is gebaseerd op het principe van de lopende band.

 

Witteveen+Bos gaat het vernuftige Boat Conveyor-concept samen met opleidingsinstituten realiseren in concrete projecten. Wij hebben voldoende positieve reacties vanuit de markt en van mogelijke opdrachtgevers ontvangen om deze volgende stap te zetten. Naast innovatieve kracht is enthousiasme daarbij een van de belangrijkste ingrediënten.

De Vernufteling 2013

Samen met de verkeersverwachting is de Boat Conveyor met tien andere projecten van andere partijen genomineerd voor de publieksverkiezing bij de 'Dag van de Ingenieur'. 

Illustratie voorbeeld bestaande brugDe attractiewaarde

Deze innovatieve oplossing is op dergelijke schaal nog niet op de wereld vertoond. Het is een combinatie van gedeeltelijk bestaande systemen in een nieuwe, verrassende toepassing. In de visualisaties is weergegeven op welke manier het simpel ogend ontwerp bijdraagt aan de vlotte doorgang van de - vaak recreatieve - scheepsvaart.

In vergelijking met sluizen en scheepsliften waarin de boten - vaak in grote waterbakken - worden verplaatst, is de Boat Conveyor een eenvoudige oplossing.

 

Artic multimedia

Witteveen+Bos heeft artic multimedia gevraagt een scenario te bedenken om het project van de Boat Conveyor op inzichtelijke wijze in beeld te brengen waarvoor het visueel duidelijk wordt voor de toeschouwer hoe vernuftig dit project in elkaar steekt. Met trots kunnen wij hieraan toevoegen dat ook de Boat Conveyor meedingt voor de belangrijke Vernufteling Award 2013. Hieronder kunt u het resultaat bekijken door op het film icoontje te klikken.

Boat Conveyor

Klik hier op de video icoon om de Boat Conveyor film te bekijken

Boat Conveyor
Artic portfolio Selectie van ons werk