Witteveen+Bos

Logo Witteveen+BosIn 1946 richtte prof.ir. G.S. Bos (1908-2004) samen met ir. W.G. Witteveen (1891-1979) het 'Stedebouwkundig advies- en ingenieursbureau Witteveen en Bos c.i.' op.

Witteveen+Bos is uitgegroeid tot een van de toonaangevende ingenieursbureaus van Nederland met ruim 800 medewerkers. Witteveen+Bos is klaar voor de toekomst en koestert de drie kritische kwaliteitskenmerken: deskundig, betrouwbaar, betrokken. Kenmerken die zeer goed aansluiten bij die van de oprichters.

Informatiefilm Verkeersverwachting

Witteveen+Bos heeft een systeem ontwikkeld waarmee verkeersverwachtingen worden gemaakt voor het hoofdwegennet in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het betreft verwachtingen van de filedruk voor de komende drie maanden. Daarbij wordt rekening gehouden met diverse invloeden zoals evenementen, wegwerkzaamheden, seizoensinvloeden en weer.

Klik hier voor meer info

Informatiefilm Boat Conveyor

Sinds jaar en dag hebben boten voorzieningen nodig om obstakels en niveauverschillen in vaarwegen te passeren. Daarvoor zijn veel oplossingen gerealiseerd in de vorm van bijvoorbeeld schutsluizen en scheepsliften. Deze zijn over het algemeen bijzonder kostbaar in zowel aanleg als bediening en onderhoud. De maatschappij vraagt om goedkopere, innovatieve oplossingen. Witteveen+Bos heeft dit gebrek aan eenvoudige voorzieningen opgepakt en na gedegen onderzoek de Boat Conveyor ontwikkeld.

Klik hier voor meer info

Informatiefilm B-Shore

Groeiende vegetatie moet beschermd worden tegen golven, stroming, begrazing en vertrapping. Bestaande tijdelijke oeverbescherming vraagt veel en is vaak gemaakt van milieuonvriendelijk materiaal. Verwijdering ervan is duur en verstoort de net ontwikkelde natuur. Witteveen+Bos en Anome Projects ontwikkelden daarom een milieuvriendelijk alternatief. Artic multimedia produceerde voor Witteveen+Bos een informatieve film over dit innovatieve project.

Klik hier voor meer info

Informatiefilm, Zinkaswegen in De Kempen

Artic multimedia heeft voor Witteveen+Bos een informatieve film gerealiseerd die uitleg geeft over dit omvangrijke project.

Klik hier voor meer info

Promotiefilm, Hefbrug Oosterwolde

Artic multimedia heeft een informatieve film gemaakt over een innovatieve hefbrug in Oosterwolde. Het project is genomineerd voor De Vernufteling. In samenspraak met Witteveen+Bos heeft artic multimedia het project volledig geregiseerd en geproduceerd.

Klik hier voor meer info

Artic portfolio Werk