Welkom bij Hotel Dramatik

Hoteldame van Hotel DramatikEen website voor toneelschrijvers, theatermakers en publiek. Toneelschrijvers werken hier aan nieuwe teksten.

U kunt hier mensen uit het werkveld ontmoeten en met hen van gedachten wisselen. Met enige regelmaat organiseert de redactie van Hotel Dramatik interviews en openbare gesprekken.

Ook treft u op de website modern toneelrepertoire en secundaire literatuur aan.

 

Een speels component

Stichting Babba en het Schrijverspodium Vlaanderen hebben zich tot doel gesteld om de toneeltekst te ondersteunen waar we kunnen.

Sitemap van de website Hotel DramatikStichting Babba en het Schrijverspodium Vlaanderen hebben artic multimedia ingehuurd om hun liefde voor het woord zo aanstekelijk mogelijk over te brengen. De website Hotel Dramatik kent dan ook een speelse component: auteurs schrijven online en kunnen inbreken in elkaars schriftuur, personages komen los van hun artistieke verwekker en bezoekers kunnen chatten. Hotel Dramatik is een internationaal functionerende webomgeving die uitnodigt om over de grenzen van de eigen culturele traditie heen te kijken.

Voor veel toneelteksten geldt dat een snelle verspreiding belangrijk is, willen ze meer dan één keer gespeeld worden. Om deze reden heeft Hotel Dramatik een bibliotheek met een uitgebreid archief aan toneelteksten en secundaire literatuur, dat online te raadplegen valt. Dit archief zal in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid worden.

Een virtuele rondleiding door Hotel Dramatik? Dat kan, hier links treft u een fimpje dat u meeneemt in de wereld van Hotel Dramatik.
Klik op het 'play' knopje hier links om de film te bekijken.

illustraties
Artic portfolio Werk