CinemAsia Filmfestival

Logo CinemAsia FilmfestivalCinemAsia is hét Aziatische filmfestival in Nederland. Om de twee jaar draaien tijdens dit festival in de Nederlandse bioscopen films uit heel Azië die anders niet in Nederland te zien zijn. De vierde editie van CinemAsia vindt plaats van 20 tot en met 30 mei 2010 in het Ketelhuis in Amsterdam. Er zijn zo’n zestig korte films, speelfilms en documentaires te zien van Aziatische filmmakers woonachtig in Azië of buiten Azië (met name Amerika en Europa).

Geschiedenis

Stichting Cinema Asia werd in 2003 opgericht om het filmfestival CinemAsia te kunnen organiseren. Het initiatief vloeide voort uit het Queer & Asian-filmfestival dat filmmaakster Doris Yeung samen met Petra van Dongen in 2003 met succes in Filmhuis Cavia presenteerde.

 

CinemAsia 2010Na dat festival bleek dat er behoefte was aan een algemener filmprogramma voor Aziaten. Queer & Asian werd zo omgedoopt tot CinemAsia om Aziatische films voor een (Aziatisch) publiek te vertonen. De kern van de organisatie wordt in de aanloop naar het festival uitgebreid met een aantal vrijwilligers en stagiaires.

Website

CinemAsia Filmfestival 2010 heeft eveneens een website. Op deze website kunt u de gehele filmselectie bekijken. Ook kunt u de filmtrailers van de diverse films die op het festival gedraait zullen worden bekijken.

Cinemasia Film Festival 2010 promo

Artic multimedia heeft voor het CinemAsia festival een trailer gemaakt. Deze wordt in verschillende bioscoopzalen in Nederland vertoond.
Klik op het 'play' knopje hier links om de trailer te starten.

Artic portfolio Portfolio